Skupinske prijave za 23. Ljubljanski maraton

Si iz Trzina in se redno udeležuješ Ljubljanskega maratona ali pa razmišljaš, da je čas za tvojega prvega? Športno društvo Trzin te vabi k skupinski prijavi, s katero je cena prijavnine nižja. Morda se bo našel tudi kak sponzor, ki nam bo kaj primaknil zraven. Hkrati pa sporočamo, da bo tekaška sekcija ŠD Trzin pričela z rednimi tedenskimi pripravami na največji tekaški praznik v Sloveniji. Vljudno vabljeni, za več informacij pa pocukajte za rokav našega predsednik Roberta Matijeviča. Najlažje ga boste našli v pizeriji Olivia, lahko pa nas tudi kontaktirate na mail trzinsportnodrustvo@gmail.com.

Gorenjska moj Planet

DN 07-4-2015 Timing Poljane_GMP - brez ozadjaGorenjska, moj planet 2017

Spoštovani ljubitelji teka!

Bliža se tretja izvedba serije Gorenjska, moj planet, povezava: http://www.gorenjska-mojplanet.si, v kateri sodeluje tudi naša prireditev. Vabimo vas, da se nam na gorenjskem planetu pridružite tudi vi.

Teki bodo tudi letos organizirani v sedmih gorenjskih mestih in turističnih središčih, na njih pa boste imeli med tekom priložnost spoznati različne kotičke naše lepe pokrajine. Nekateri od vas se boste razveselili tudi nagrad naših sponzorjev, povezanih s turistično ponudbo Gorenjske.

Pridružite se seriji Gorenjska, moj planet na Facebooku! povezava: https://www.facebook.com/pages/Gorenjska-moj-planet/731055596993732?ref=hl

Oglejte si zaključni video sezone 2016! 

Odprte so že prijave za Tek po ulicah Tržiča in Tek Petra Levca!

http://timing.si/slv/dogodek/316

Seznam tekov 2017:

 

Priprave na tek

Sneg kopni, dnevi do Teka Petra Levca Trzin se bližajo, tako da je skrajni čas za začetek priprav na tek!

Preden se lotite priprav, je dobro da najprej preverite svoje zdravstveno stanje.
Tule je kratek vprašalnik, odgovori nanj pa vam hitro povedo ali lahko takoj začnete!
Odgovarjajte z da ali ne.
1.Vam je zdravnik kdaj rekel, da vam mora zaradi težav s srcem potrditi fizične aktivnosti, ki jih želite opravljati?
2.Ali vas pri fizičnem naporu boli v prsih?
3.Ali vas je v zadnjih 6 mesecih bolelo v prsih tudi, ko niste bili izpostavljni fizičnim aktivnostim?
4.Ali kdaj zaradi vrtoglavice izgubite ravnotežje in ali se kdaj onesvestite?
5.Ali imate težave s kostmi ali sklepi, ki bi jih sprememba fizične aktivnosti lahko stopnjevala/ poslabšala?
6.Ali vam zdravnik trenutno predpisuje zdravila, na primer za krvi pritisk ali težave s srcem?
7.Ali vam pade na misel kakršenkoli drug razlog, zakaj ne bi smeli biti fizično aktivni?

V primeru, da ste na vsa vprašanja odgovorili negativno lahko začnete z vadbo, seveda pa se lahko tudi že prijavite na tek.
Pozorni bodite le, da boste napredovali počasi in postopoma. Če ste na katero izmed vprašanj odgovorili pozitivno se pogovorite z zdravnikom, ki vam bo svetoval kako nadaljevati.

Tek s kužki 2014 – zaključna beseda

Po mokri in blatni lanski zabavi s štirinožci, so se tokrat tekmovalni pari spopadli s kar visokimi temperaturami. Na štartu se je zbralo 26 tekmovalcev, kar je nekaj več kot lani. Proga je bila spremenjena in rahlo lažja kot pretekli leti. Organizator je imel v mislih varne spuste, če bi jo slučajno zagodel dež.
Glasen pasji lajež tik pred začetkom teka, je naznanjal, da je čas za start. Tudi letos je bil izveden skupinski start. V primeru, da bo število udeležencev v prihodnjih letih naraščalo, bi bilo morda vredno razmisliti o ločenih startih za moške in ženske.
Do gradu Jable se je skupina tekačev s psi že lepo razpotegnila, klanci po gozdu pa so nekako določili kasnejši vrstni red.
V cilj je prvi pritekel bivši profesionalni triatlonec Damjan Žepič z Baro, z več kot minutnim zaostankom je prišel kot drugi v cilj mladi novomeški atlet Žan Žepič z Daniele. Tretje mesto pa sta si razdelila Edvard Schumet z 13 let staro psičko Dixie in Patrik Zupanič s psičko Grey, ki je potomka Edvardove Dixie. Skupaj je bilo uvrščenih 15 tekmovalcev, ki so nastopili z različnimi pasmami, od greysterjev, huskijev, malamutov, do dalmatinca, avstralskega ovčarja , mešanca in whippeta.
Pri ženskah je zmagala Nuša Schumet z Nyllo, ki je skupno dosegla 5. čas. Drugo mesto sta zasedla domačina Barbara Rink in Tege, tretja pa je bila Marta Globočnik. Tudi vseh 11 žensk je prišlo uspešno do cilja in tudi tu smo videli raznolike pasme od greysterke, madžarske viže, do border collijev, tollerja, stafforda, cane corsa in mešancev.
Nekaj tekmovalcev, ki so nastopili na teku s kužki, se je kasneje udeležilo tudi tekov na 5 in 10 km. Iz časov je možno razbrati, da je pri teku s kužki resnično pomemben pes in njegova vlečna moč.
Najlepša hvala vsem sponzorjem, tekmovalcem, prostovoljcem in veterinarki Nuši Schumet, ki so omogočili izvedbo tekme. Se vidimo naslednje leto, upamo, da v hladnejšem vremenu.

Barbara Rink