Tek s kužki 2014 – zaključna beseda

Po mokri in blatni lanski zabavi s štirinožci, so se tokrat tekmovalni pari spopadli s kar visokimi temperaturami. Na štartu se je zbralo 26 tekmovalcev, kar je nekaj več kot lani. Proga je bila spremenjena in rahlo lažja kot pretekli leti. Organizator je imel v mislih varne spuste, če bi jo slučajno zagodel dež.
Glasen pasji lajež tik pred začetkom teka, je naznanjal, da je čas za start. Tudi letos je bil izveden skupinski start. V primeru, da bo število udeležencev v prihodnjih letih naraščalo, bi bilo morda vredno razmisliti o ločenih startih za moške in ženske.
Do gradu Jable se je skupina tekačev s psi že lepo razpotegnila, klanci po gozdu pa so nekako določili kasnejši vrstni red.
V cilj je prvi pritekel bivši profesionalni triatlonec Damjan Žepič z Baro, z več kot minutnim zaostankom je prišel kot drugi v cilj mladi novomeški atlet Žan Žepič z Daniele. Tretje mesto pa sta si razdelila Edvard Schumet z 13 let staro psičko Dixie in Patrik Zupanič s psičko Grey, ki je potomka Edvardove Dixie. Skupaj je bilo uvrščenih 15 tekmovalcev, ki so nastopili z različnimi pasmami, od greysterjev, huskijev, malamutov, do dalmatinca, avstralskega ovčarja , mešanca in whippeta.
Pri ženskah je zmagala Nuša Schumet z Nyllo, ki je skupno dosegla 5. čas. Drugo mesto sta zasedla domačina Barbara Rink in Tege, tretja pa je bila Marta Globočnik. Tudi vseh 11 žensk je prišlo uspešno do cilja in tudi tu smo videli raznolike pasme od greysterke, madžarske viže, do border collijev, tollerja, stafforda, cane corsa in mešancev.
Nekaj tekmovalcev, ki so nastopili na teku s kužki, se je kasneje udeležilo tudi tekov na 5 in 10 km. Iz časov je možno razbrati, da je pri teku s kužki resnično pomemben pes in njegova vlečna moč.
Najlepša hvala vsem sponzorjem, tekmovalcem, prostovoljcem in veterinarki Nuši Schumet, ki so omogočili izvedbo tekme. Se vidimo naslednje leto, upamo, da v hladnejšem vremenu.

Barbara Rink

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.