Tek 2013 zaključna beseda

Strat 2013
Start teka Petra Levca SKIRCA Trzin 2013

Težka preizkušnja je za nami! Tako tekmovalce kot tudi organizatorje 15. Teka Petra Levca so netipično majske vremenske razmere prisilile, da s(m)o iz sebe iztisnili vse do zadnjega atoma moči!

Organizatorji, na čelu za vodjo letošnje prireditve Matjažem Erčuljem, smo si zadali, da izvedemo tek na precej višjem nivoju kot prejšnja leta ter posledično privabimo tudi več tekačev. Pritegniti smo hoteli tekmovalce zelo različnih starostnih skupin in različnih tekaških ozadij (od rekreativcev do nekaj vrhunskih tekačev), želeli smo ponuditi obilico spremljevalnega programa (nordijska hoja, program za otroke, zabavni program…), nenazadnje pa smo želeli izpeljati prireditev, ki bi si jo v Trzinu zapomnili.

Zaradi omenjenih razlogov so bile priprave daljše in obsežnejše kot pretekla leta, več je bilo sestankov in pogovorov, uspeli smo vzpostaviti spletno stran. Cilji so bili visoki, priprave dobre, manjkala je le pika na i – ugodne vremenske razmere. Posledično je bila žal udeležba otrok odločno premajhna, ves spremljevalni program smo bili primorani odpovedati, nekaj je bilo pritožb glede (ne)varnosti razmočene gozdne trase. Brez zapletov seveda nikoli ne gre, a vendar menim, da smo z izvedbo prireditve lahko zadovoljni, saj smo osnovne (samo)obljube izpolnili. Temperature za tek s kužki so bile idealne, zato so se na startu pojavili vsi prijavljeni tekmovalci, večine tekačev na 5,2 in 10,4 km pa slabo vreme tudi ni prestrašilo. Ob tem gredo čestitke vsem udeležencem – najmlajšim za prikazano voljo, kužkom za popestritev in atraktivnost, tekmovalcem pa za pogum in vrhunske dosežke!

Za organizacijo in pomoč pri izvedbi gre zahvala v prvi vrsti članom in članicam ŠD Trzin ter Društva športnih psov Slovenije, ki so bili pripravljeni žrtvovati svojo dobro voljo in prosti čas! Prireditve gotovo ne bi izvedli tudi brez naših sponzorjev – Občina Trzin, Pizzeria špageterija Olivia, Tesnila Trzin, Inari, Tovarna Organika, Zupo.si, Salomon, Kelme, Sigma Coatings, Coca Cola, FormaWood, Mr. Pet. Še enkrat pa iskrene čestitke neustrašnim tekmovalcem, ki jih nizke temperature, dežne kaplje in popolnoma razmočena proga (tokrat verjetno bolj primerna za kakšen motorkros) niso odvrnili od nastopa. Kapo dol!

Se vidimo prihodnje leto!

Nejc Florjanc
ŠD Trzin[logo-slider]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.