Poročilo teka s kužki 2013 v Trzinu

Tokrat je ŠD Trzin po enoletnem premoru drugič gostilo tek s kužki. Za kužke so previsoke temperature neugodne, tako da je letnemu času popolnoma neobičajno hladno vreme z rahlim dežjem, prišlo za naše štirinožce še kako prav. Na startu se nas je zbralo 19, kar je bilo več kot prvič.

Na progo smo se podali skupaj in veliko udeležencev je prvič doživelo občutek, ko ti pes občutno pomaga pri hitrosti teka. Namreč poleg kar nekaj izkušenih tekmovalcev v vlečnih športih, je bilo izredno lepo videti na startu tudi nekaj novih obrazov. Pri moških je bila konkurenca resnično dobra. Pod 22 minutami je v cilj priteklo prvih 7 tekačev. Zmagal je mladi atlet Žan Žepič s psičko Asto, drugo mesto je zasedel Edvard Schumet z Andy, tretji pa je bil Patrik Zupanič z Grey. Tudi ženske so bile dobro zastopane. Zmagala je Barbara Rink s Tegejem, drugo mesto je zasedla Elizabeta Zupanič z Alfo, tretja pa je bila Sara Udovč s psičko Bibo.

Proga je bila kljub blatu in nekaterim spolzkim delom izredno zanimiva in prav vsi tekmovalci so srečno prispeli v cilj. Od vseh pa me je na startu najbolj navdušil tekmovalec Luka Florjanc s psičko pasme whippet, ki je dokazal, da se da teči prav z vsakim kužkom, le če je dobra volja.

Aleš Rink


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.